Zvanično: Ronaldo nije uložio žalbu na suspenziju

Odmara narednih pet utakmica

Zvanično: Ronaldo nije uložio žalbu na suspenziju

E. Čaušević

Portugalski fudbaler Cristiano Ronaldo zbog suspenzije večeras propušta revanš meč španskog Superkupa protiv Barcelone.

Real Madrid je u prvoj utakmici na Nou Campu slavio sa sigurnih 3:1, a drugi gol za kraljevski klub postigao je upravo Ronaldo. Ipak, ubrzo nakon toga Portugalac je ekspresno zaradio crveni karton zbog čega je u jednom trenutku odgurnuo glavnog sudiju.

Ovaj potez portugalskog igrača nije oprostila Disciplinska komisija FS Španije koja je Ronalda suspendovala na pet utakmica neigranja. Ronaldo će pored večerašnjeg meča Superkupa propustiti i prva četiri kola u španskoj La Ligi.

Iako je najavljeno da će se Real Madrid i Ronaldo žaliti na ovu odluku oni na kraju to nisu učinili. Vjerovatno su zadovoljni kaznom koju je Portugalac dobio jer se prvobitno govorilo da bi mogao dobiti čak 12 utakmica suspenzije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pored pet utakmica suspenzije Ronaldo je dobio i novčanu kaznu od 3000 eura, dok je Real kažnjen sa 1400 eura. Portugalac će propustiti mečeve protv Barcelone, Deportiva, Valencije, Levantea i Real Sociedada. Na teren se vraća 19. septembra protiv Betisa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi