Zvanično: Sam Allardyce nakon 67 dana podnio ostavku

Presudio mu skandal oko transfera

Zvanično: Sam Allardyce nakon 67 dana podnio ostavku

Endin Čaušević

Engleski mediji prenijeli su večeras da je Sam Allardyce podnio ostavku na mjesto selektora reprezentacije Engleske.

Allardyce se prethodnih dana nalazi u centru pažnje u Engleskoj, jer je snimljen kako "prerušenim" novinarima objašnjava trikove transfera fudbalera. Nakon što su engleski mediji objavili ovu priču postalo je sasvim jasno da će engleski stručnjak biti na udaru javnosti.

FA je večeras potvrdio da je Sam Allardyce podnio ostavku na mjesto selektora Engleske, te da će se ubrzo znati i novo ime koje će sjesti na klupu ove selekcije. Zanimljivo da je Allardyce proveo samo 67 dana na selektorskoj poziciji što je najmanje u historiji Engleske.

Također, u saopštenju FA navodi se da je se Allardyce izvinio svima zbog ovoga, te da je svjestan šta je uradio. Njegov ugovor završen je sporazumnim dogovorom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti