Skandal u reprezentaciji Engleske

Sam Allardyce 'uhvaćen na djelu'

Skandal u reprezentaciji Engleske

Engleski selektor Sam Allardyce našao se u centru skandala koji je potresao englesku javnost.

Telegraph donosi priču o tome kako je nekadašnji trener West Hama prevaren od strane njihovih novinara koji su se predstavili kao biznismeni sa Dalekog istoka. Oni su Allardyceu ponudili honorar od 400.000 funti da im da savjete kako da izbjegnu određena pravila prilikom transfera fudbalera.

Razgovori su i snimani, a Allardyce je tokom istih ismijavao i svog prethodnika na klupi Engleske Royja Hodgsona koji nije znao izgovoriti slovo r, pa ga je nazvao 'Woy'.  Također, prokomentarisao je i obnovu Wembleyja, kazavši da je to bila glupost. 

Engleski savez je od pomenutog medija zatražio snimke ovih razgovora kako bi mogao pokrenuti istragu protiv trenutnog selektora. Allardyce bi mogao biti u sukobu interesa ukoliko bi primao novac od firmi čiji igrači bi lakše dobijali poziv u reprezentaciju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Treba spomenuti i to da je Allardyce poručio lažnim biznismenima sa Dalekog istoka kako poznaje nekoliko agenata koji bez problema mogu zaobići određena pravila FA-a, kao i da je prije dvije godine angažovao Ennera Valenciju koji je bio u vlasništvu 'treće strane'.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti