Zvanično: Sandro Ramirez potpisao za Everton

Stigao iz Malage

Zvanično: Sandro Ramirez potpisao za Everton

Endin Čaušević

Nekadašnji fudbaler Barcelone, Sandro Ramirez, karijeru će nastaviti u engleskom Premiershipu i to u dresu Evertona.

Sandro je prošlog ljeta napustio Barcelonu i potpisao za Malagu za tri miliona eura, no nakon jedne sezone odlučio je ponovo da napusti klub. Ovaj 21-godišnji napadač iza sebe ima veoma dobru sezonu u dresu Malage, a interes za njega pokazalo je nekoliko klubova.

Ipak, Sandro je na kraju odlučio da potpiše za Everton koji je aktivirao otkupnu klauzulu u njegovom ugovoru. Kluba sa Goodisona za ovog napadača platio je šest miliona eura, te je Sandro danas predstavljen kao novo pojačanje Evertona.

Španski napadač je s Evertonom potpisao ugovor na četiri sezone. Sandro je u prošloj sezoni odigrao 31 utakmicu u dresu Malage, te je postigao 16 golova. On je peto pojačanje engleskog kluba nakon što su u ovaj tim stigli Jordan Pickford, Davy Klaassen, Henry Onyekuru i Nathangelo Markelo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije