Zvanično: Sead Hakšabanović novi igrač West Hama

Napustio Švedsku

Zvanično: Sead Hakšabanović novi igrač West Hama

Eldar Ganibegović

West Ham je pobijedio veliki broj klubova koji su bili u utrci za čudo od djeteta,Seada Hakšabanovića.

Haksabanović je rođen u Švedskoj, dok mu roditelji dolaze iz Crne Gore. 

Mladi Sead je prošao sve mlađe selekcije Švedske, međutim odlučio je nastupati za A selekciju Crne Gore, za koju je u junu ove godine upisao i prvi nastup.

Ovaj 18-godišnjak može igrati na poziciji ofanzivnog veznog kao i vrhu napada, a za njegove usluge su se ponajviše zanimali Manchester United, Chelsea, Manchester City, Liverpool, Aston Villa i West Ham.

Engleski mediji prenose kako je West Ham potpisao Hakšabanovića, te je za njegove usluge morao platiti nešto manje od 3 miliona funti.

Mladi Crnogorac je do sada nosio dres Halmstada, a sa 15 godina je upisao i prvi nastup za klub iz Švedske, te tako postao najmlađi debitant u historiji kluba.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi