Zvanično: SP za mlade rukometaše u Bosni i Hercegovini

Danas u Švicarskoj potpisan ugovor

Zvanično: SP za mlade rukometaše u Bosni i Hercegovini

Adnan Beganović

Danas su u Švicarskoj čelnici rukometnog saveza BiH sa čelnicima Međunarodne rukometne federacije potpisali ugovor o organizaciji Svjetskog rukometnog prvenstva za igrače do 21 godine koje će biti održano naredne godine u našoj zemlji.

Od danas se i zvanično može reći da će Bosna i Hercegovina biti domaćin Svjetskog rukometnog prvenstva za igrače do 21 godinu.

 

Naime, kao što smo već rekli danas je i zvanično potpisan ugovor između rukometnog saveza BiH i Međunarodne rukometne federacije.

 

"Jučer smo doputovali u Švicarsku i ovdje smo do strane čelnika Međunarodne rukometne federacije primljeni na fenomenalan način. Prije nekoliko trenutaka i zvanično smo potpisali ugovor o organizaciji Svjetskog prvenstva u našoj zemlji. Ovo je velika čast za našu državu, a u isto vrijeme i velika obaveza", za SportSport.ba je istakao generalni sekretar rukometnog saveza BiH, Smajo Karačić.

 

"Želimo pokazati svijetu da smo sposobni organizovati jedno ovako veliko takmičenje. Pred nama je mnogo posla, ali siguran sam da će organizacija biti na jednom velikom nivou. Raduje nas to što se delegacija Međunarodne rukometne federacije koja je prije nekoliko dana boravila u našoj zemlji, zadovoljna se vratila Švicarsku. Samo riječi hvale imaju za ono što su vidjeli u Bosni i Hercegovini i to nam daje jedan dodatni motiv", dodao je Karačić. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.