Zvanično: Terence Kongolo u Monacu

Monaco snažniji za defanzivca

Zvanično: Terence Kongolo u Monacu

E. Ganibegović

Monako se odlučio pojačati pred početak sezone. Nakon dolaska Youri Tielemansa iz Anderlechta Monaco je zvanično potpisao mladog perspektivnog holandskog defanzivca Terence Kongoloa. 

Bivši mladi reprezentativac Holandije koji je dva puta nosio dres A reprezentacije potpisao je petogodišnji ugovor sa ekipom Monaca. Kongolo pokriva dvije pozicije, poziciju lijevog beka i centralnog defanzivca. 

Monaco je za usluge, sada već bivšeg igrača Feyenoorda u kojem je zabilježio preko 100 nastupa, morao izdvojiti 11.40 miliona funti. 

Dvadesettrogodišnjak je u prošloj sezoni upisao 23 ligaška nastupa za Feyenoord i pomogao je ekipi da nakon 18 godina osvoji titulu prvaka. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi