Zvanično: Uvedene promjene poslije kojih Liga prvaka više neće biti ista
Novi termin odigravanja mečeva, novi sistem izmjena, novo pravilo registracije igrača...

Nova sezona, nova pravila

Zvanično: Uvedene promjene poslije kojih Liga prvaka više neće biti ista

Od naredne sezone Liga prvaka više neće biti što je do sada bila. Kao što se i najavljivalo, UEFA je danas ozvaničila promjene pravila.

Kao prvo, od naredne sezone treneri će u knock uot fazi moći da izvrše četiri izmjene s tim da će četvrta izmjena moći biti iskorištena tek u slučaju produžetaka.

Druga promjena pravila se ogleda u tome što će treneri moći da prijave 23 fudbalera za finalnu utakmicu. Dakle, na klupi će u finalu imati 12 igrača umjesto dosadašnjih sedam. U svim ostalim utakmicama moći će kao do sada da prijave ukupno 18 igrača, odnosno sedam izmjena.

Treće pravilo - Utakmice grupne faze, osmine finala, četvrtfinala, polufinala i finala počinjat će od 21.00 sati umjesto od 20.45 kao do sada. Tokom grupne faze dvije utakmice utorkom i dvije srijednom počinjat će od 18.55 sati. Sve utakmice posljednjeg kola grupne faze počinjat će u istom terminu.

Četvrto pravilo - Što se tiče registracije fudbalera nakon grupne faze Lige šampiona i Evropa lige, svaki klub će moći da registruje nova tri fudbalera bez ikakvih restrikcija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Peto pravilo - Direktno u grupnu fazu će se plasirati 26 klubova, računajući pobjednika Lige prvaka i pobjednika Evropa lige. Preostaće šest mjesta za timove koji dolaze iz kvalifikacija. Svaki klub koji bude eliminisan u kvalifikacijama za Ligu prvaka dobit će drugu priliku u Evropa ligi.

Podsjetimo, titulu šampiona u Ligi prvaka naredne sezone ponovo će braniti Real Madrid koji je nedavno protiv Liverpoola osvojio treću vezanu titulu.

Top Komentari

disident7
Dosadilo mi je gledati iste klubove i iste derbije, Barsa i Real vise smorise. Zanimljivija ce biti Liga Evrope.
9 10
disident7
Dosadilo m
3 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi