Zvanično: Zoran Barišić novi trener Karabukspora

Ermin Zec dobio novog trenera

Zvanično: Zoran Barišić novi trener Karabukspora

E. Čaušević

Turski Karabukspor početkom ove sedmice ostao je bez trenera jer je hrvatski stručnjak Igor Tudor odlučio da prihvati ponudu Galatasarayja.

Ipak, ekipa za koju nastupa povremeni bh. reprezentativac Ermin Zec danas je i zvanično predstavila novog trenera. Ugovor sa Karabuksporom potpisao je danas bivši trener bečkog Rapida Zoran Barišić.

Ovaj 46-godišnji austrijski stručnjak brzo je dogovorio uslove sa turskom ekipom, te je nakon Rapida odlučio da je vrijeme za novi korak u njegovoj karijeri i odlazak u Tursku. 

Barišić je u svojoj igračkoj karijeri većinom igrao u Austriji, a upisao je i jedan nastup za reprezentaciju ove zemlje. Nakon što je završio karijeru došao je 2006. godine u Rapid gdje je bio asistent u stručnom štabu naredne tri godine.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Nakon toga bio je šef stručnog štaba ove ekipe, ali je prošle godine odlučio da napusti Rapid. Barišić je sa Karabuksporom potpisao ugovor do ljeta 2018. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi