Zvezda deklasirala Rad, Vojvodini bod kod kuće

Super liga Srbije

Zvezda deklasirala Rad, Vojvodini bod kod kuće

D. Vejo

U okviru 29. kola Super lige Srbije danas je odigrano sedam susreta.

Crvena zvezda je nastavila jurišati ka šampionskoj tituli, nakon što je danas na gostovanju savladala Rad sa velikih 0:4. Mrežu tima sa Banjice u 34. minuti susreta načeo je Plavšić koji ujedno postavlja rezultat prvog dijela.

U nastavku, crveno-bijeli su prebacili u veću brzinu. Igrao se 65. minut utakmice kada Ristić duplira prednost gostiju, da bi pet minuta kasnije Plavšić svojim drugim golom na meču povisio na 0:3. Konačnih 0:4 postavio je Petković u 73. minuti utakmice.

Vojvodina je na svom terenu remizirala sa ekipom Radničkog iz Niša (1:1), a bodove su također podijelili Čukarički i Mladost (1:1).

Bačka je pred svojom publikom savladala Novi Pazar rezultatom 1:0, dok je Borac poražen od Napretka 0:1.

Voždovac je slavio na gostovanju kod Javora (0:1), a bez pogodaka je bilo na meču između Spartaka i Metalca (0:0).

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi