Zvezda do pobjede nakon produžetka, osam poena Mašića

Budućnost u Morači srušila Academic

Zvezda do pobjede nakon produžetka, osam poena Mašića

Utakmicama u Podgorici, Istanbulu, Sevilli, Ulmu i Orleansu okončano je i drugo kolo Eurocupa. 

Ratiopharm Ulm - Cibona 83:68

 

Nijemci su večeras na domaćem parketu ugostili zagrebačku Cibonu. Gosti su u prvom kolu doživjeli poraz u Draženovom domu od Spartaka. Ulm je već u prvom poluvremenu došao do ubjedljive prednosti. U prvih deset minuta postigli su 28 poena i u drugu četvrtinu ušli sa devet poena viška. I u nastavku prvog poluvremena ista slika na terenu. Ulm je mnogo bolji i na odmor ide sa vodstvom 50:34.

 

Treća četvrtina je protekla u igri, koš za koš, a Cibona je dobila ovaj period igre, 18:16. Ulm je mirno priveo susret kraju i došao do pobjede 83:68. Najefikasniji u domaćoj ekipi bio je Schwethelm sa 22 postignuta poena. Kod gostiju Strawberry je postigao 18 poena. Ante Mašić odigrao je 25 minuta, postigao osam poena, te gađao 2-2 za tri. 

 

Galatasaray - Donetsk 72:68

 

Duel dvije ekipe koje mnogo očekuju od ovogodišnjeg Eurocupa i svakako pretendiraju za sami naslov prvaka. Donetsk bolje otvara susret, odličnom igrom u obrani, limitirali su Galatu na 14 poena i prvih deset minuta riješili u svoju korist, 18:14. U drugoj četvrtini veliki pad u igri Donetska, pa je domaćin na poluvrijeme otišao sa prednošću 39:33. 

 

I u trećoj četvrtini Galatasaray je bolja ekipa, pa u odlučujućih deset minuta domaćin ulazi sa devet poena prednosti. Vratio se Donetsk u susret krajem utakmice, a minut prije kraja imali su samo dva poena zaostatka. Galatasaray je uspio zadržati prednost i slaviti 72:68. Najefikasniji u Galati bio je Hawkins sa 22 postignuta poena. U redovima ukrajinske ekipe, 17 je postigao Ramel Curry. 

 

Budućnost - Lukoil Academic 75:72

 

Budućnost je u prvom kolu izgubila već riješenu utakmicu u Bilbau. Domaćin se vratio nakon minus 10 u posljednjih pet minuta. Večeras im je na megdan stigao Lukoil Academic. U odličnoj prvoj četvrtini domaćin je došao do četiri poena prednosti. U drugih deset minuta, bolja igra Bugara, pa je prvo poluvrijeme završeno neriješenim rezultatom, 43:43.

 

Drugo poluvrijeme bolje otvara Budućnost, nakon pet minuta igre imali su osam poena prednosti, ali se Bugari još jednom vraćaju, pa smo i u posljednju četvrtinu ekipe ušle izjednačene, 60:60. Samo tri minute prije kraja ista slika u Morači, rezultat je 68:68. Budućnost je u posljednjoj minuti ipak slomila otpor gostiju i slavila 75:72. Najefikasniji u redovima Podgoričana bio je Vitkovac sa 16 poena, dok je za Lukoil Academic 15 poena postigao Abukar.

 

Cajasol - Crvena Zvezda 93:95

 

Zvezda je stigla do velike pobjede u Pioniru nad Orleansom, a samo par dana kasnije pao je i vječiti rival Partizan. Sada je pred izabranicima Vlade Vukoičića težak susret u Sevilli. Odlično je Zvezda parirala Špancima u prvoj četvrtini, Beograđani su vodili većim dijelom prve četvrtine, ali je prvih deset minuta dobio Cajasol, rezultatom 20:17. U drugoj četvrtini Zvezda igra odlično i na odmor odlazi sa tri poena viška. 

 

Sjajno su Beograđani otvorili drugo poluvrijeme, imali su 13 poena prednosti, na polvini igre u ovoj četvrtini, a u posljednjih deset minuta ušli su sa vodstvom, 59:45. Uspjeli su to izabranici Vlade Vukoičića prokockati, pa se pobjednik odlučivao u produžetku. Nakon tri minute igre u produžetku, rezultat je i dalje bio neriješen. Na 13 sekundi do kraja Zvezda je imala tri poena viška, u penal završnici zadržali su prednost i slavili 95:93. Najefikasniji u gostujućoj ekipi bio je Igor Rakočević sa 25 postignutih poena. U redovima Cajasola 26 poena postigao je Asbury. 

 

Orleans - Sassari 88:75

 

Orleans je doživio pravu katastrofu u Pioniru, dok su gosti uspjeli preokrenuti rezultat protiv Cajasola i doći do vrijedne pobjede. Sassari je bolje otvorio susret i prvu četvrtinu riješio u svoju korist 25:22. U nastavku, vraća se Orleans pa je domaćin na odmor otišao sa prednošću 46:41. 

 

Nastavio je Orleans tamo gdje je stao u prvom poluvremenu, pa je u odlučujuću četvrtinu ušao sa prednošću, 69:60. Posljednjih deset minuta mnogo bolje otvaraju gosti i za smo tri minute igre prilaze na tri poena zaostatka. Orleans je potom još jednom zaigrao bolje i na kraju pobijedio 88:75. Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Caleb Green sa 23 poena, dok je za Sassari Tony Easley postigao 20 poena. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti