Zvezda dobila novog najmlađeg debitanta u historiji

Ima svega 16 godina

Zvezda dobila novog najmlađeg debitanta u historiji

D. Vejo

Crvena zvezda ima novog najmlađeg debitanta u historiji kluba ali i Super lige Srbije.

Riječ je o Ivanu Iliću, fudbaleru koji je sa svega 16 godina i 15 dana ušao u igru protiv Spartaka, a gdje je u 93. minuti susreta zamijenio Srđana Plavšića.

Mladi Ilić je tako srušio rekord Milka Đurovskog koji je za crveno-bijele debitovao sa 16 godina i 49 dana. Ali to nije sve. Glavni akter ove priče ujedno je i najmlađi debitant u Super ligi Srbije, s obzirom da je pretekao Partizanovog centarfora Dušana Vlahovića (16 godina i 24 dana).

Golobradi igrač, nije krio zadovoljstvo.

"Veoma sam srećan zbog debija za Zvezdu. Oboriti rekord Đurovskog nakon 38 godina, velika je stvar. Nastavit ću vrijedno da treniram kako bih bio što bolji u budućnosti", kazao je Ilić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi