Zvezda i Borac slavili, Metalac poražen

Super liga Srbije

Zvezda i Borac slavili, Metalac poražen

D. Vejo

Danas je u okviru 20. kola Super lige Srbije odigrano šest susreta.

Fudbaleri Crvene zvezde na svom su terenu savladali ekipu Radničkog iz Niša rezultatom 2:1 (2:1). Sva tri gola postignuta su u prvom poluvremenu. Crveno-bijeli su u vodstvo stigli već u trećoj minuti, kada Ruiz pogađa za 1:0.

Međutim, Nišlije se nisu predavale. Igrao se 11. minut kada Pavkov sjajno glavom matira nemoćnog golmana crveno-bijelih za rezultatski egal. Ipak, Beograđani nisu dozvolili iznenađenje, pa se tako u ulozi egzekutora u 24. minuti našao Donald, "srce" tima koji ispostavit će se donosi trijumf Zvezdi.

U nastavku, viđena je čvrsta igra na obje strane. Prilika za pomen nije bilo, a mreže u drugom poluvremenu ostale su netaknute.

Ostali rezultati:

Borac - Radnik 1:0

Metalac - Voždovac 0:2

Napredak - Mladost 0:0

Rad - Novi Pazar 2:0

Spartak Subotica - Bačka 0:0

Sutra: Čukarički - Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi