Zvezda ponovo dobila Partizan za finale Kupa

Zvezda i Borac u finalu

Zvezda ponovo dobila Partizan za finale Kupa

Midhat Šljivak

Fudbaleri Crvene Zvezde plasirali su se u fnale Kupa Srbije nakon što su u revanš susretu kao gosti savladali velikog rivala Partizan rezultatom 2:0.

Iako su na stadion Partizana došli sa dva gola prednosti iz prvog susreta odigranom na Marakani, Zvezda je još jednom pokazala de je trenutno u boljoj formi od Partizana.

Crno-bijeli su odlično otvorili susret pogodili su stativu, imalijoš nekoliko odbrih prilika, no do gola nisu mogli. I drugo poluvrijem je donijelo blagu dominaciju Partizana, ali do gola je došla Zvezda. Igrala se 63. minuta kada Darko Lazović bježi odbrani Partizana, te pored golmana Stojkovića pogađa za vodsvo od 1:0.

Mogao je Partizan odmah stići do izjednačenja, no Diarra je uspio promašiti stopostotnu priliku nakon što je izašao sam pred golmana Zvezde.

Kazna za promašaj stigla je u 79. minuti. Felix Borja je pogodio za konačnih 2:0 i plasman Zvezde u finale Kupa Srbije, gdje će se sastati protiv Borca iz Čačka, koji je napravio iznenađenje savladavši kao gost Vojvodinu u Novom Sadu s 1:0, te se tako domogao finala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.