Zvezda ponovo slavila
Hukić je sa svojim Benettonom poražen

Eurocup

Zvezda ponovo slavila

Teme:

Večeras je odigrano treće kolo Eurocupa za košarkaše u kojem je postignuto nekoliko zanimljivih rezultata. Naši košarkaši su imali solidan nastup.

Crvena Zvezda je ostala neporažena i nakon gostovanja kod Turk Telekoma (89:67). Dolaskom na trenersku poziciju Zvezde Aleksandra Trifunovića popravila se minutaža naših Stevića i Kešelja koji su zaigrali odlično. Stević je večeras upisao 15 poena, a Kešelj 9.

Uz Stevića po 15 poena u redovima Beogradskog tima su upisali još Videnov i Bjelica. Kod Turka je najbolji bio Serkan Erdogan sa 19 poena. Elmedin Kikanović je odigrao samo tri minute i povrijedio se, pa do kraja utakmice nije ulazio u igru. Još se ne zna o kakvoj povredi je riječ.

Unics je bio bolji od Hapoela nanijevši mu prvi poraz u drugom krugu (78:71). Marko Popović je ponovo bio odličan sa 26 poena, a Vladimir Veremeenko je upisao 11 poena i 10 skokova. U drugoj utakmici ove grupe Galatasaray je pretrpio treći poraz od Valencije (78;82) i tako se skoro sigurno oprostio od takmičenja. Nando De Colo je kod Valencije ubacio 17 poena a Matt Nielsen 14 poena i 9 skokova. Buker je kod Galatasaraya upisao 25, a Wilkinson 22 poena.

Bilbao je upisao treću pobjedu, ovaj put protiv Bamberga u gostima (76:55), a prvo ime baskijskog tima bio je Marko Banić sa 18 poena i 6 skokova, dok je Elton Brown sa 22 poena i 10 skokova bio prvo ime njemačkog tima. U drugoj utakmici ove grupe Panellinios je bio bolji od Benettona sa 88:79, a u poraženom timu Jasmin Hukić je postigao osam poena.

Aris je pobjedom protiv Albe u Berlinu ostao u igri za plasman dalje (65:61). Betts i Miles su upisali po 15 poena kod grčkog tima, a Sekulić i Wright isti broj poena kod Albe. U gostima kod Le Mansa slavio je i Joventut (70:62). Luka Bogdanović je s 13 poena bio najefikasniji god pobjedničkog tima, a Spencer sa 17 kod poraženog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.