Zvezda se mučila, pa u završnici savladala Čukarički

Super liga Srbije

Zvezda se mučila, pa u završnici savladala Čukarički

D. Vejo

Fudbaleri Crvene zvezde danas su u okviru 12. kola Super lige Srbije savladali ekipu Čukaričkog na svom terenu rezultatom 3:1 (0:0).

Prvo poluvrijeme proteklo je u znaku domaćina, koji je imao nekoliko kolosalnih prilika ali nije uspio da zatrese mrežu tima sa Banovog brda. Nakon prvih 45. minuta, mreže su mirovale.

A onda, druga dionica susreta donosi potpuno drugu sliku. Viđena je prava golijada. Crveno-bijeli stigli su u 57. minuti susreta do pogotka, nakon što je Piasentin skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Međutim, to nije obeshrabrilo Čukarički. Piasentin se iskupio za autogol, pa je tako u 84. minuti susreta doveo svoj tim do izjednačenja, a uspostavio muk na stadionu Rajko Mitić. Golovima tu nije bio kraj. Igrao se 83. minut meča kada je Sikimić doveo Zvezdu u prednost, a svega 10 minuta kasnije tačnije u sudijskog nadoknadi pogodio je Vieira za nova tri boda i vrh tabele.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi