Zvezda sve bliža Ginisovom rekordu

Pobjedom nad Spartakom

Zvezda sve bliža Ginisovom rekordu

D. Vejo

Da li će se na stadionu Crvene zvezde ispisati istorija. Sve indicije upućuju na to kako bi Ginisov rekord, tačnije Svjetski rekord kojeg trenutno drži Benfica, mogao biti oboren.

Današnjom pobjedom nad Spartakom iz Subotice, izabranici Grofa Božovića korak su bliže ka Ginisovom priznanju. Naime, ukoliko pobjede u narednih sedam mečeva fudbaleri Zvezde ponijeće titulu tima koji je vezao 30 uzastopnih pobjeda u prvenstvu. Do sada taj rekord drži Benfica, koja je s generacijom 1972/73 vezala 29 pobjeda, što je impresivna cifra.

Dosadašnji skor tima iz Ljutice Bogdana je 23 uzastopne pobjede, računajući i ovu današnju. Što čini trenutno četvrti najbolji rezultat ikad zabilježen u svijetu. 

Da li će Grof i njegovi igrači uspjeti u svom cilju, ostaje da vidimo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi