Zvezda u ludom meču savladala Vojvodinu, Partizan siguran

Super liga Srbije

Zvezda u ludom meču savladala Vojvodinu, Partizan siguran

D. Vejo

U okviru 25. kola Super lige Srbije danas je odigrano osam susreta.

Derbi istog, pripao je Vojvodini i Crvenoj zvezdi. Na Karađorđu, danas je viđenja prava fudbalska poslastica, gdje su svi ljubitelji najvažnije sporedne stvari mogli da uživaju u meču. Igrači im nisu ostali dužni, postignuto je čak pet golova.

Lale su povele sa velikih 2:0. Prvo je mrežu Beograđana pogodio Meleg u petoj minuti susreta, da bi svega četiri minute kasnije, Kljajića matirao Puškarić, čime je udvostručio vodstvo te postavio rezultat prvog poluvremena.

Nakon predaha, potpuno druga slika na terenu u Novom Sadu. Zvezda je krenula na sve ili ništa. Prvo je na 2:1 smanjio stameni Le Tallec u 51. minuti, a utakmicu na početak vratio je Boakye u 61. minuti susreta. Zahvaljujući Puškariću koji je postigao autogol u 70. minuti, beogradski sastav došao je do trećeg pogotka, te na kraju zasluženo slavio.

Ljuti rival Partizan, savladao je Metalac sa visokih 3:0, dok su Čukarički i Rad remizirali na Banovom brdu (1:1).

Bačka je na svom terenu minimalcem pobjedila Mladost (1:0), Dok je Novi Pazar pred svojom publikom pretrpio poraz od Voždovca (0:1).

Spartak i Napredak su odigrali bez pobjednika (1:1), dok je Javor bio siguran protiv Borca rezultatom 2:0.

U Surdulici, domaći Radnik poražen je od Radničkog iz Niša rezultatom 1:2.

Crvena zvezda je i nakon ovog kola ostala lider u ligi sa šest bodova više u odnosu na prvog pratioca Partizan.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi