Zvezdine igrače čekala velika suma novca

Da su savladali ljutog rivala

Zvezdine igrače čekala velika suma novca

D. Vejo

Nagrada od 10.000 eura očigledno nije bila dovoljna motivacija fudbalerima Crvene zvezde da u 154. vječitom derbiju savladaju ljutog rivala Partizan.

Crveno-bijeli su jučer bili sve, osim na visini zadatka. Blijedo izdanje izabranika Miodraga Božovića koštalo ih je tri primljena pogotka, te poraza.

Tim iz Humske tako se izjednačio sa Zvezdom na prvom mjestu po broju osvojenih bodova, te će se trka za šampionsku titulu voditi do samog kraja Super lige Srbije, odnosno play-offa.

Rukovodstvo ekipe iz Ljutice Bogdana prije derbija je na stol svojim igračima stavilo 10.000 eura u slučaju da savladaju crno-bijele i tako steknu prednost od šest bodova.

No, to se nije desilo. Partizan je bez trunke straha istrčao na stadion Rajko Mitić i odmah dao do znanja da je došao po sav plijen. Novajlija Tawamba bio je neprikosnoven u skoku, te je ujedno postigao i drugi gol, dok je najbolja odbrana u ligi kiksala samo jednom.

U tri ovosezonska derbija, Partizan je ostvario dvije pobjede i jedan remi što dovoljni govori o kvalitetu kojeg posjeduju izabranici Marka Nikolića.

Naredni meč Zvezda igra protiv Napretka u Kruševcu dok će Partizan na svom terenu ugostiti novosadsku Vojvodinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti