Zvijezda 09 jedina bez generalke, Zildžović ima objašnjenje: "Ne radim to već pet do šest godina"

Iskusni stručnjak vjeruje u opstanak

Zvijezda 09 jedina bez generalke, Zildžović ima objašnjenje: "Ne radim to već pet do šest godina" · Intervju

A. Čaušević

Zvijezdu 09 će na proljeće pred sobom imati tešku, ali ne i nemoguću misiju jer je pred ekipom iz Semberije grčevita borba za opstanak.

Dok su prethodnog vikenda svi Zvijezdini premijerligaški rivali igrali generalke, vršili posljednje tehničke i taktiče provjere pred nastavak prevenstva to sa fenjerašem bh. prvenstva nije bio slučaj. 

Trener Zvijezde 09, Adnan Zildžović je u razgovoru za SportSport.ba kazao kako već nekoliko godina ne praktikuje odigravanje utakmica sedam dana uoči prvenstva jer želi izbjeći eventualne povrede svojih fudbalera.

"Ne volim da igram sedam dana prije početka. Može doći do povreda, a period za oporavak je kratak. Možda to nekom djeluje zanimljivo, ali znam iz iskustva da uvijek postoji mogućnost od povrede. Neki od najboljih igrača može dobiti udarac u članak, a vremena za rehabilitaciju je malo. Upravo iz tog razlog već pet do šest godina moji timovi ne igraju utakmice sedam dana prije prvenstva"

Zadovoljan je odrađenim prijezanim rokom. Naglasio je da su pripreme prošle odlično i da njegov tim spreman ulazi u nastavak sezone.

"Doveli smo Vidovića, stigao je golman Vujanac. Tu je pet-šest igrača koji su dobro uklopili. Odgovaraju mom načinu igranja u dvo smjera. Spremni ulazimo u ovih 14 kvalifikacionih mečeva iako nas je većina otpisala. Učinit ćemo sve što je u duhu fair playa da ostanemo u ligi", kazao je ovaj 50-godišnjak te dodao:

"Znamo koliko je liga izjednačena, i kada sam došao u Mladost bili su otpisani pa su ostali u ligi. Nema slabog protivnika, igra se 11 na 11, ne bojimo se nikog, sve je još moguće."

U prvom kolu Zvijezda 09 će gostovati Veležu. Zildžović je svjestan težine zadatka koji očekuje njegove izabranike na stadionu Rođeni.

"Bio sam na utakmici Velež - Mladost. Čeka nas sjajan ambijent i zahtjevan protivnik, Velež je favotit, ali to treba i pokazati. Postavit ćemo se tako da probamo osvojiti bodove."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zildžović smatra kako će nastavak sezone biti izuzetno interesantan kako u borbi za titulu, tako i za opstanak.

"Ko ima najviše šansi za titulu? Teško pitanje. Pet timova je u igri. Isto je i u borbi za opstanak. Mi ulazimo sa devet bodova manje za tim desetim mjestom. Ali u fudbalu je nezahvalno bilo šra prognozirati zato i jeste najgledaniji i najzanimljiviji sport. Ne pobjeđuju uvijek najbolji i kao što sam rekao učinit ćemo sve što je u duhu fair playa da na kraju dođemo do desetog mjesta i izborimo opstanak", rekao je Zildžović na kraju razgovora za SportSport.ba.

Top Komentari

DanGraf
Najgora ekipa u historiji PLBiH.
1 0
rodjak
Zildjovicu,dobar si trener ali nemoj ni pomisljati na bodove na stadionu Rodjeni jer se to jednostavno nece desiti.Realno 2:0 za nas Fajke i Hare strijelci i idemo dalje
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi