Zvijezda 09 ostala bez jednog od najboljih igrača

Govedarica napustio klub

Zvijezda 09 ostala bez jednog od najboljih igrača

Milan Govedarica pred sami kraj sezone odlučio je da napusti Zvijezdu 09.

Nekadašnji mladi reprezentativac BiH je poslije godinu i pol provedenih u ovom premijerligašu donio odluku da 'digne sidro' i u nadolazećem prijelaznom roku potraži novu sredinu, što je i sam potvrdio.

Ovaj 24-godišnji fudbaler najvjerovatnije će ostati u Premijer ligi BiH, obzirom da je već u kontaktu s nekoliko klubova, mada nije isključen ni odlazak u inostranstvo u slučaju adekvatne ponude. 

"Da, došao je kraj epizodi u Zvijezdi 09. U ovom trenutku imam bolje ponude i donio sam odluku da promijenim sredinu kako bih napravio iskorak u karijeri, no detaljnije o tome gdje bi mogao da nastavim karijeru još ne bih govorio", kaže Govedarica za SportSport.ba. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U ovoj sezoni Govedarica je za Zvijezdu 09 na 21 odigranoj utakmici postigao šest pogodaka i pritom upisao tri asistencije, a u tim iz Etno sela Stanišići stigao je iz Slavije.

Ranije je kroz karijeru igrao još za Olimpik, Slobodu i u Srbiji za Donji Srem.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi