Zvijezda 09 stoprocentna, remi Kozare i Slavije

Prva liga RS

Zvijezda 09 stoprocentna, remi Kozare i Slavije

E. Škorić

U subotu je odigrano pet mečeva trećeg kola Prve lige Republike Srpske.

U dva derbija nije bilo pobjednika. Duel Kozare i Slavije završen je rezultatom 1:1, baš kao i duel Tekstilca i Rudara, dok su Zvijezda 09, Sloboda MG i Drina ostvarili gostujuće pobjede.

Kozara je povela golom Dejana Glišića u 15. minuti, ali su gosti iz Istočnog Sarajeva preko Nemanje Pušare u 75. minuti došli do boda. 

Prijedorčani su u Derventi došli do vodstva golom Ognjena Jaćimovića u 84. minuti, a Ozren Perić je u 87. minuti postavio konačnih 1:1.

Nikola Mazić i Dejan Vučić donijeli su Zvijezdi pobjedu u Foči nad Sutjeskom, a treba istaći da su gosti promašili penal. U trijumfu Drine nad Podrinjem u Janji pogađali su Nemanja Dragutinović i Slađan Stupar. Utješni gol za domaće postigao je rezervista Adnan Bajraktarević.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

Nakon nepotpunog trećeg kola Sloboda iz Mrkonjić Grada ima maksimalnih devet bodova, kao i Zvijezda 09, dok po sedam imaju Tekstilac, Rudar Prijedor, a bez bodova su Sloga, Podrinje i Željezničar.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi