Zvijezda 09 u problemu kao niti jedan drugi premijerligaš

Fenjeraš bh. elite

Zvijezda 09 u problemu kao niti jedan drugi premijerligaš

A. Čaušević

Klubovi iz Premijer lige BiH od ove sedmice imaju dozvolu da kolektivno treniraju dok čekaju konačnu odluku da li će se sezona nastaviti ili ne. 

NFSBiH je jučer saopštio kako je prolongiran rok za donošnje odluke, a očekuje se da Izvršni odbor u narednim danima konačno održi online sastanak i konačno "presudi".

U slučaju prekida prvenstva bit će nephodon donijeti odluku o tome da li proglasiti šampiona i trebaju li posljednjeplasirani timovi, u ovom slučaju Čelik i Zvijezda 09 napustiti bh. elitu.

Inače, Zvijezda 09 je u problemu s kojim se ne suočava niti jedan drugi premijerligaš. Sve četvorica trenera kluba iz etno-sela Stanišići nisu u Bosni i Hercegovini.

Perica Ognjenović i njegovi pomoćnici se nalaze u Srbiji te kako praktično nema niko raditi s igračima tako da još uvijek nema ni kolektivnih treninga.

Stručni štab Zvijezde 09 bi se u BiH trebao vratiti početkom juna. Do tada će vjerovatno biti i donesena konačna odluka o sudbini Premijer lige za sezonu 2019/20.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

I trener Tuzla Cityja Zlatan Nalić je van granica naše zemlje, tačnije u Švedskoj, međutim sa fudbalerima tuzlanskog premijerligaša rade Nalićevi pomoćnici.

Osim Zvijezde 09 sa grupnim treninzima nisu počeli i u Mladosti. U klubu iz Doboja iz Kaknja se nadaju prekidu sezone te će s treniranjem započeti tek u slučaju da se sezona nastavi. 

Promo

Top Komentari

Fareus1921
Izbaciti ih iako džaba tabore u PL i dodijeliti 3 boda protivniku koji igra s njima
0 4
Bit ce gusto bit ce 0:2
Cuj donijet ce odluku o šampionu??? Valjda ce onda donijeti odluku i o pobjedniku KupaBiH? Ili ce ovakvo prvenstvo priznati a kup ponistiti,,,Svasta se moze ocekivati od ovakvog NSBiH.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi