Zvijezda Cityja se "ušunjala" među navijače Barcelone i na "luđački" način proslavila Messijevu čudo

Nije se proslavio ove sezone

Zvijezda Cityja se "ušunjala" među navijače Barcelone i na "luđački" način proslavila Messijevu čudo

Admin Čaušević

Teško je bilo ko ostao imun na sjajnu partiju Lionela Messija u polufinalnom okršaju Lige prvaka protiv Liverpoola.

Poslije nestvarnog gola iz slobodnjaka za pobjedu od 3:0 sjajni Argentinac je "zapalio" društvene mreže.

Dok su mnogi posvećivali statuse i objave sjajnom Argentincu, preko 90. 000 sretnika su imali sreću da čaroliju vide na licu mjesta.

Na tribinama Nou Campa među navijačima Barcelone nalazio se i fudbaler Manchester Cityja, Benjamin Mendy.

Zvijezda Građana koji se nije proslavio ove sezone zbog ogromnih problema s povredama je majstoriju Messija proslavio na "luđački" način, a snimljen je i kako pokazuje "srednjak".

Internetom kruži peticija da se suspenduje Lionel Messi, da li će i UEFA reagovati?

Prije "konačnog udarca" Liverpool se dobro držao, a navijači engleskog tima smatraju da bi ishod utakmice mogao biti drugačiji da su pojedine sudijske odluke išle na njihovu stranu - uključujući i jednu koja je prethodila Messijevom slobodnjaku.

Naime, Messi je imao kontakt sa Fabinhom, a sudija je odlučio u toj situaciji dosuditi slobodnjak za Barcu jer je Brazilac ušao u putanju argentinskog asa.

Međutim, navijači smatraju da je u ovoj situaciji Messi trebao biti taj koji je sankcionisan i to strogo.

Messi je, prema tumačenju navijača Liverpoola, naskočio na Fabinha, ali to nije ono najgore. Snimak sugeriše da je Argentinac udario fudbalera Liverpoola u glavu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Fabinho se nakon kontakta sa Argentincem držao za glavu, ali je sudija svejedno dosudio faul za Barcu, da bi Messi nekoliko sekudni kasnije isti pretvorio u spektakularan gol.

Jedan navijač Liverpoola je, nakon pomnog pregledanja snimka, odlučio kreirati on-line peticiju na stranici change.org - "Dajte Messiju retrospektivnu suspenziju zbog očiglednog udaranja Fabinha u glavu".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi