Zvijezda pobijedila Slobodu na Tušnju
Pripremni meč na Tušnju pred start drugog dijela sezone

Lider Prve lige slavio protiv premijerligaša

Zvijezda pobijedila Slobodu na Tušnju

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Fudbaleri Slobode i Zvijezde iz Gradačca odigrali su danas pripremni susret na pomoćnom terenu stadiona Tušanj. Meč je završen pobjedom gostiju rezultatom 1:2.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Tempo igre bio je veoma dobar, Sloboda je imala nešto više od igre, ali je Zvijezda imala najbolju šansu u prvom poluvremenu.

Igrala se 32. minuta meča. Pogriješio je golman Slobode Muminović, lopta dolazi do Ivanovskog, ali golman domaćeg tima ispravlja grešku i brani udarac protivničkog fudbalera.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo većih uzbuđenja i na odmor se otišlo bez golova.

Zvijezda je prva prijetila i u nastavku. Ćivić u 47. minuti pokušava direktno iz kornera, ali Muminović je siguran.

Sloboda u 57. minuti dolazi do vodstva. Devedžić je napravio grešku, Bekić mu krade loptu i dodaje do Mijića koji pogađa za prednost od 1:0.

Prednost Tuzlaka trajala je samo 10-ak minuta. Zvijezda je preko rezerviste Kesića uspjela u 68. minuti da dođe do gola i izjednačenje rezultata na 1:1.

Do kraja meča još nekoliko pokušaja na obje strane, a u samom finišu gosti dolaze do pobjede. Hrvanović je skrivio penal, odgovornost preuzima Ćivić i pogađa za trijumf Zvijezde od 1:2.

Pripremni meč:

Sloboda - Zvijezda 1:2

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Sloboda: Muminović, Ivetić, Salihović, Ignjatović, Terzić. Rustemović, Todorović, Mijić, Osmanagić, Husć, Smajić

Zvijezda: Prljača, Huseinspahić, Adžem, Devedžić, Đekić, Ćivić, Brčkalić, Ivanovski, Osmić, Cvijanović, Serdar.

Zaprati NK Zvijezda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Zvijezda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Kai Kaii
Ova Sloboda daj Boze da ne ispadne uzas bruka nula od igre
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije