Zvijezde koje su "pobjegle" Arseneu Wengeru

Arsenal lako gubi najbolje igrače

Zvijezde koje su "pobjegle" Arseneu Wengeru

E. Škorić

Često je Arsenal gubio svoje najbolje igrače i Arsene Wenger se ponekad pita zašto je to tako.

No, činjenica je da igrači ne vide pravi izazov u Arsenalu i to traje već godinama. Nema titula, nema čak ni ozbiljnije najave da se titula može osvojiti, ne dovode se velike zvijezde i kao da je jedini cilj izboriti Ligu prvaka, promovisati nekog novog igrača i zaraditi novac.

Alexis Sanchez je dobio bolji ugovor na Old Traffordu, ali i znatno veće šanse da bude prvak. Nije ni prvi, a ni posljednji igrač koji je "pobjegao" od Wengera. Doduše, neki su to uradili nakon dugogodišnjeg boravka u sjevernom Londonu, neki s pravom, neki ne. 

Ako bismo birali jedan čitav tim, onda bi na golu bio Jens Lehmann, koji je iz Borussije stigao za samo četiri miliona, ali je 2008. godine otišao u Stuttgart. U Arsenalu je odigrao ukupno 200 utakmica u kojima je primio 168 golova.

Bacary Sagna je Arsenal 'izdao' 2014. kada je prešao u Mancehster City, a sličan put je imao i Kolo Toure. Thomas Vermaelen je doveden kao perspektivan stoper iz Ajaxa, a kasnije je završio u Barceloni.

Ashley Cole je bio sjajan bek i jedan od onih iz zlatne Arsenalove ere, ali je na kraju otišao u redove gradskog rivala Chelseaja. Suvišno je trošiti riječi o Patricku Vieri kojeg je Arsenal doveo 96' za 5,35 miliona eura iz Milana.

Iako se špekulisalo da će u Real Madrid, on je 2005. za 20 miliona prešao u Juventus. Za Arsenal je odigrao 381 utakmicu i postigao je 34 gola uz 22 asistencije.

Cesc Fabregas je kao dijete 2003. godine došao u Arsenal, a 2011. je prešao u Barcelonu, no opet se vratio među Londončane, no ne u Arsenal. Sada je član Chelseaja.

Marc Overmars je doveden iz Ajaxa 1997. godine za 7,5 miliona eura, ali je tri godin ekasnije prešao u Barcelonu. Alexis Sanchez je, kao što znajte, svoju sreću pronašao u Manchester Unitedu.

Robin van Persie je još jedan od onih koji su direktno iz Arsenala prešli u Manchester United. Bivši napadač Feyenoorda je za Gunnerse inače zabio 131.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Thierry Henry je iz Juventusa prešao u Arsenal, u kojem je dominirao, ali je kao mnogi Topnici krenuo prema nekom većem izazovu, pa je potpisao za Barcelonu, mada se 2012. godine vratio u Arsenal, ali nakratko, na posudbu iz New York Red Bullsa.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi