Zvjezdan Misimović ispred Gomeza
Misimović ima više od deset posto glasova od Gomeza

U anketi za MVP-a Bundeslige

Zvjezdan Misimović ispred Gomeza

Zvjezdan Misimović, playmaker njemačkog bundsligaša Wolfsburga, koji zajedno sa Grafiteom i još jednim našimn reprezentativcem, Edinom Džekom, vodi vukove prema šampionskom naslovu, trenutno je na vodećoj poziciji u izboru za najkorisnijeg igrača u njemačkoj eliti.

Njemački portal Spox.com objavio je listu od osam igrača koji su obilježili sezonu 2008/9, a do ponoći drugog dana u sedmici svoj glasalo je 24.145 posjetioca ovog sajta.

Osim bh. "genija" na listi su još i Robert Enke (Hannover 96), Mario Gomez (Stuttgart), Jermaine Jones (Schalke 04), Philipp Lahm (Bayern), Milivoje Novaković (Köln), Josip Šimunić (Hertha), te Artur Wichniarek (Bielefeld).

Pogađate, naklonost internet publike trenutno je na strani našeg reprezentativca, koji je dobio 38,4 % glasova. Na drugom mjestu je, u proljenom dijelu sezone odlični Mario Gomez sa 25,1 %, a dalje slijede: Philipp Lahm 11,8 %, Milivoje novaković 11,4%, Josip Šimunić 4,1 %, Jermain Jones 3,7 %, Robert Enke 3.6 % i Artur Wichniarek sa 1.8 %.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.