Zvjezdan Misimović na listi želja trenera Kölna?

Zmaj blizu novog angažmana

Zvjezdan Misimović na listi želja trenera Kölna?

Fudbaleri Kölna nalaze se u blagoj krizi nakon što su u posljednjih pet susreta doživjeli četiri poraza, te trenutno zauzimaju 12. poziciju na tabeli Bundeslige sa tri poena više od Freiburga koji se nalazi u opasnoj zoni.

Austrijski stručnjak Peter Stöger koji je prošle sezone polarne Jarčeve osvajanjem prvog mjesta u Cvajti vratio u najelitnije društvo njemačkog fudbala svjestan je da njegovom timu treba svježa krv, kako se već u prvoj sezoni povratka u Bundesligu ne bi ponovo borili za opstanak.

Ekipa Kölna ne može se pohvaliti pretjerano lepršavom igrom, ali borbenosti na terenu kada igraju Jarčevi nikada ne manjka. Ovoga je svjestan i Austrijanac, pa će tako već u januaru potražiti odgovarajuća pojačanja.

Kao jedno od imena koje se dovodi u vezu sa Kölnom jeste ime bivšeg reprezentativca Bosne i Hercegovine, Zvjezdana Misimovića, a pored Misketa spominju se i Josip Drmić (Bayer Leverkusen) i Jan Schlaudraff (Hannover 96).

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Fudbaler sa najviše nastupa u dresu Zmajeva je slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor sa kineskim Guizhou Renheom, čiji dres je nosio dvije sezone. Činjenica da je slobodan, te da za njega ne treba platiti obeštećenje, Misimovića čini zanimljivim nekolicini klubova, a jedan od najozbiljnijih kandidata za novu destinaciju bivšeg Zmaja.

Ukoliko bi se desio transfer u Köln, Misimoviću bi to bio peti bundesligaški klub u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti