Zwolle senzacionalno u gostima razbio vodeći PSV

Tri gola u mreži vodeće ekipe

Zwolle senzacionalno u gostima razbio vodeći PSV

A. Haznadarević

U premijernom susretu 19. kola holandske Eredivisije, Zwolle je napravio pravu senzaciju razbivši u gostima vodeću momčad PSV-a rezultatom 3:1.

PSV Eindhoven je u susret ušao kao vodeća momčad sa 40 bodova, dok je Zwolle imao svega osamnaest bodova, što je bilo dovoljno za trinaesto mjesto na tabeli.

 

Sve ovo je bilo i više nego dovoljno da se očekuje lagana pobjeda favorizovanog domaćina, ali ubrzo se pokazalo da Zwolle ne treba unaprijed otpisivati.

 

Igrao se 25 minut susreta kada su odlični gosti preko večeras raspoloženog Freda Bensona ušutili Philips stadion, te došli u vodstvo.

 

Uspio je PSV vratiti u igru tri minuta pred kraj prvog poluvremena, a strijelac je bio Tim Matavz, koji je pogodio nakon asistencije Driesa Mertensa.

 

U nastavku gosti kreću u pravu ofanzivu, a drugi pogodak Bensona na meču (54. minut), potpuno je šokirao PSV, pa samo devet minuta kasnije Zwolle dolazi i do novog, trećeg pogotka na meču.

 

Ovoga puta strijelac je bio Wiljan Pluim, a asistanciju je upisao Rochdi Achenteh. Bio je to ujedno i krajnji rezultat meča, s obzirom na to da domaćini nisu mogli ništa više učiniti.

 

Ono što treba posebno spomenuti, i što je jedan od glavnih razloga što se PSV nije mogao vratiti u igru je crveni karton Pietersa, kojeg je zardio u 67. minutu susreta.

 

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Eredivisie, 19 kolo

PSV - Zwolle 1:3 (Matavz 42 / Benson 25, 54, Pluim 63)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.