"Ajkule" se nasukale u Pittsburgu

NHL sezona

"Ajkule" se nasukale u Pittsburgu

Pittsburg definitivno ima kvalitet i njihova promjenjiva igra tokom sezone nema veze sa ledom i klizaljkama. No, to su stvari o kojima se mora brinuti menadžment tima koji je prošle sezone igrao u velikom finalu. Iako su igrači San Jose Sharksa po omjeru najbolja ekipa lige, a forma im je u uzlaznoj putanji, ovaj put su „naletili“ na raspoloženog rivala koji je znao iskoristiti svoje prilike.

„Pingvini“ su slavili nakon penala (2:1), a odlučujući gol postigao je Sidney Crosby. U regularnom dijelu publiku u „Mellon Areni“ na noge je podigao Thomas, da bi devet minuta prije kraja izjednačio Pavelski.

Montreal Canadiensi pretrpjeli su novi ubjedljiv poraz. Nakon 2:6 u Calgaryju, protiv Edmonton Oilersa primili su gol više za konačnih 2:7.
Od ostalih mečeva treba izdvojiti pobjedu New Jersey Devilsi na domaćem ledu nad Islandersima, te slavlje Anaheim Ducksa koje je do trijumfa predvodio Scott Niedermayer.

Rezultati
New Jersey - NY Islanders 4:2, NY Rangers - Washington 5:4 (pen.), Atlanta - Chicago 1:3, Pittsburgh - San Jose 2:1 (pen.), Minnesota - Colorado 3:2, Dallas - Phoenix 0:1, Edmonton - Montreal 7:2, Anaheim - Calgary 3:2 (p.)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti