Rapsodija bh. hokejaša u Skenderiji: Singapur deklasiran, protiv Sjeverne Koreje utakmica odluke
FOTO: Hokejaški savez Bosne i Hercegovine/facebook

Sjajna igra naših momaka

Rapsodija bh. hokejaša u Skenderiji: Singapur deklasiran, protiv Sjeverne Koreje utakmica odluke

Haris Zilić

U četvrtom kolu Svjetskog prvenstva dvizije III-B u hokeju na ledu, reprezentacija Bosne i Hercegovine upisala je trećij trijumf i tako osigurala meč odluke za plasman u veći rang svjetskog hokeja.

Naši momci su večeras u Skenderiji deklasirali Singapur rezultatom 9:2 u veoma efikasnoj utakmici.

Da je naš tim puno bolji i kvalitetniji pokazala je prva trećina koju smo dobili sa 4:1, a imali smo četiri različita strijelca. Mrežu Singapura pogađali su Smajlović, Andrijašević, Gaković, Sinanbegović, dok je za Singapur strijelac bio Redden.

U drugoj trećini nastavljena je golijada, a naš tim je taj period dobio sa 3:1. Golove su u trećem periodu postizali Gaković, Čordalija, Mlivić, dok je za Singapur pogodio Hamnett u trenutku kad je naša selekcija imala hokejaša manje na ledu.

Treći period bio je rutinsko odrađivanje posla naših momaka. U posljednjem periodu postigli smo još dva gola preko Mlivića i Miškića.

Do kraja Svjetskog prvenstva divizije III-B koje se održava u Sarajevu ostalo je još jedno kolo.

Oglasi

Lider je Sjeverna Koreja sa 12 bodova, Bosna i Hercegovina je skupila deset bodova, Hong Kong ima osam, Filipini su na šest bodova, dok su Singapur i Iran bez bodova.

Dakle, u petom kolu u četvrtak 29. februara od 20 sati, direktan duel za prvo mjesto igraju Bosna i Hercegovina i Sjeverna Koreja.

Da podsjetimo, prvoplasirana selekcija će izboriti plasman u veći rang diviziju III-A, a posljendjeplasirana ispada u diviziju IV svjetskog hokeja.

Svjetsko prvenstvo divizija III-B, 4. kolo:

Bosna i Hercegovina - Singapur 9:2 (4:1, 3:1, 2:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi