Bh. hokejaši trijumfom otvorili Svjetsko prvenstvo: Iran bez šansi u Skenderiji
FOTO: Hokejaški savez Bosne i Hercegovine/facebook

Dobra igra naših momaka

Bh. hokejaši trijumfom otvorili Svjetsko prvenstvo: Iran bez šansi u Skenderiji

Haris Zilić

Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine trijumfalno je otvorila nastup na Svjetskom prvenstvu divizije III-B koje se od 23. do 29. februara održava u Sarajevu.

Naši momci su sigurnom igrom večeras savladali selekciju Irana rezultatom 3:0 i tako upisali prve bodove na prvenstvu koji će i mnogo značiti na samopouzdanje pred nastavak takmičenja i borbe za promociju u veći rang svjetskog hokeja.

Prva trećina donosi dobar otpor Iranaca, ali naš tim ipak do gola stiže u osmoj minut, strijelac je bio Filipović na asistenciju Viđena.

Minimalnih 1:0 bio je i rezultat prve trećine ovog dvoboja u kojem je naša selekcija propustila nekoliko dobrih prilika.

U drugom periodu naši momci sredinom trećine ubacuju u brzinu više i u samo minut postižu dva gola.

Prvo je Miškić pogodio za 2:0 u 12. minuti druge trećine na asistenciju Omera i Mlivića, a minut kasnije Gaković na asistenciju Miškića pogađa za 2:0.

Oglasi

Tako su naši hokejaši drugu trećinu priveli kraju rezultatom 3:0.

U posljednjoj trećini rutinsko dorađivanje posla naših hokejaša, bilo je prilika za još koji pogodak, ali ostalo je na kraju 3:0.

U drugom kolu naša selekcija sutra igra protiv Hong Konga koji je jedan od kandidata za promociju u veći rang, dok će Iran odmjeriti sange sa selekcijom Filipina.

Svjetsko prvenstvo u hokeju na ledu, dvizija III-B, 1. kolo:

Bosna i Hercegovina - Iran 3:0 (1:0, 2:0, 0:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi