Branković na pripremama u Calgaryju

Najbolji bh. brzoklizač

Branković na pripremama u Calgaryju

Naš najbolji brzoklizač Edin Branović, koji je apsolutni prvak BiH i rekorder, nalazi se na pripremama kanadskom gradu Calgary, domaćinu Olimpijskih igara sada već davne 1988. godine.

Član sarajevske Bosne od 1. novembra se priprema za Svjetsko juniorsko prvenstvo koje će se u Calgaryju održati u januaru 2009. godine.

Procjena kluba bila je da su za našeg mladog brzoklizača najbolji uslovi za pripreme upravo u Kanadi.

Na raspolaganju ima najbolje svjetske trenere, a uz njega rade i najbolji brzoklizači Kanade, ali i iz drugih djelova svijeta. Primarni zadatak za Brankovića u narednoj sezoni biće skupljanje što više bodova na međunarodnoj rang listi, kako bi ostvario normu za nastup na ZOI Vancouveru 2010. godine.
Kada je riječ o brzoklizačima treba istaći da će mladi takmičari sarajevske Bosne narednog vikenda nastupiti na međunarodnom turniru u Budimpešti. Na put će krenuti: Ademir Babajić, Tarik Omeragić, Fatima Omerhodžić, Mak Krstić i Samra Selimbegović, a ekipu će voditi trener Asim Selimbegović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.