'Čovjek od čelika' doživio srčani udar na utakmici

Strašne scene u NHL-u

'Čovjek od čelika' doživio srčani udar na utakmici

M. Šljivak

Strašne scene desile su se na NHL utakmici između Anaheim Ducksa i St. Louis Bluesa.

Hokejaš tima iz St. Louisa Jay Bouwmeester doživio je srčani udar na klupi i hitno je prebačen u bolnicu, a utakmica je prekinuta.

On je nakon izlaska iz igre sjeo na klupi, a zatim je pao i izgubio svijest. Saigrači su odmah shvatili da nešto nije u redu i pozvali su ljekare i on je hitno prebačen u bolnicu.

"Jay je imao srčani udar. Zahvaljujemo se ljekarskom osoblju oba tima. Stanje mu je stabilno i on je u bolnici", saopšteno je iz njegovog tima.

Meč je naravno odmah prekinut, a ovo je vjerovatno kraj karijere za 36-godišnjeg hokejaša.

Ranije su se također dešavali srčani udari u NHL-u. Jeri Fischer je 2005. godine jedva ostao živ nakon što mu je srce prestalo raditi na čak šest minuta, dok je 2014. godine igrač Dallasa Riche Peverly također je doživio srčani udar i završio je karijeri.

Bouwmeester je važio za čovjeka od čelika. Nije propustio nijednu utakmicu u prethodnih 10 godina i imao je seriju od 737 uzastopno odigranih utakmica.

Razmišljao je o kraju karijere po isteku ugovor na kraju sezone, a to će se nakon svega sigurno i desiti.

Top Komentari

Fce
Mora kad je volovski sport
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti