Ducksi pomeli Jetse, Rangersi sve bliži drugom krugu

Anaheim prva ekipa koja ide dalje

Ducksi pomeli Jetse, Rangersi sve bliži drugom krugu

"Pala" je i prva metla u ovosezonskom izdanju Stanley Cupa. Hokejašni Anaheima su eliminisali Winnipeg 4:0, pobjedom u četvrtoj utakmici 5:2.

Navijači Winnipeg Jetsa dugo čekali na jednu play off utakmicu, čitavih 19 godina. Međutim sve je trajalo prekratko. Prvo su Jetsi izgubili treću 4:5 u produžetku, nakon toga i četvrtu, opet na svom ledu 2:5. Rezultatski izgleda ubjedljivo, međutim odluka o pobjedniku je pala u posljednjih pet minuta. Ryan Kesler je na četiri minute i 49 sekundi prije kraja po drugi put savladao Pavelaca. Nakon toga su jesti probali bez golmana, riskirali su i nije im se ispaltilo. sami Vatanen je poslao pak u praznu mrežu. Jetsi jesu poveli, ali je onda Emerson Etem izjednačio nakon solo prodora, Andrew Cogliano  i Ryan Kesler su kreirali preokret. Kesler je bio junak utakmice sa dva postignuta gola.

New York Rangersi su stigli na korak do prolaska dalje.  Prošlogodišnji finalisti su osvojili President’s Trophy kao najbolja ekipa regularnog dijela i sada taj status moraju opravdati. Pittsburgh je dugo vodio u četvrtoj, sve do 2:45 prije kraja druge trećine kada je Derick Brassard nekako progurao pak pored Marca-Andrea Fleuryja. Gol odluke nakon nekon tri minute i 15 sekundi igre u produžetku postiže Kevin Hayes


Ottawa Senatorsi su igrali vrlo dobro u završnici regularnog dijela sezone, ali je na drugoj strani najbolji sastav Atlantika. Ekipa sa najmanje primljenih golova u regularnom toku. Ipak, senatorsi su dočekali pravi dan Craiga Andersona koji je sačuvao svoju mrežu neteknutom. U napadu je uspio zabiti Mike Hoffman za slavlje Senatorsa i produžetak nade.

Vladimir Tarasenko je odigrao još jednu odličnu utakmicu, nije postigao tri, ali jeste dva dva gola. St.Louis je pregazio Minesotu u četvrtoj utakmici 6:1. Uz dvostrukog strijelce tarasenka, St.Louis je imao Shattenkirka sa tri asistencije, Berglunda sa golom i asistencijom.

Istok:
Pittsburgh  - NY Rangers 1:2 (produžetak) (3:1)
Ottawa - Montreal 1:0 (3:1)

Zapada:
Winnipeg - Anaheim 2:5 (0:4)
Minesota - St.Louis 1:6 (2:2)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.