Ducksi slavili u Staples Centru protiv Kingsa

Boston poravnao seriju protiv Montreala

Ducksi slavili u Staples Centru protiv Kingsa

Hokejaši Anaheima i Bostona slavili su pobjede u sinoćnjim utakmicama NHL doigravanja protiv Los Angelesa i Montreala. 

Anaheim je izgubio prve dvije utakmice na domaćem ledu od Kingsa, ali je smogao snage i revanširao se sinoć u Los Angelesu pobjedom 3:2. Sada Kingsi vode sa 2-1 u seriji. 

Corey Perry, Teemu Selanne i Ben Lovejoy bili su strijelci za Duckse, dok su za Kingse pogodili Jeff Carter i Mike Richards. 

I u drugoj sinoćnjoj utakmici pobjedu je slavio gostujući tim. Boston je nakon produžetka slavio u Montrealu sa 1:0 i izjednačio seriju polufinala Istočne konferencije na 2-2. 

Boston je zbog povreda nekih igrača dan prije utakmice doveo 23-godišnjeg Matta Frasera iz Providencea, a on im se na povjerenju odužio pogotkom za pobjedu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.