Gdje će New York Islandersi?

Rebus nije riješen

Gdje će New York Islandersi?

Još uvijek nije riješena nedoumica oko budućeg doma NHL ekipe New York Islanders.

Ova poznata franšiza je osnovana 1972. i imala je zlatni period početkom osamdesetih kad su osvojili čak četiri Stanley Cupa, ali još od 1988. nisu bili prvaci u Diviziji i godinama su na dnu NHL lige.

Islandersi su sa Long Islanda i igraju u dvorani Nassau kako se zove i županija, ali su birači u ponedjeljak odlučili da neće posuditi 400 miliona dolara za gradnju nove dvorane. Inače su Islandersi prošle sezone imali najslabiju posjetu u NHL, a i po bodovima su bili na dnu. Međutim, susjedna županija je zainteresovana za gradnju dvorane i to Suffolk.

Steve Levy je u ime građana Suffolka izjavio da pozdravlja ideju da se tim preseli na istočni kraj otoka i da je ostanak Islandersa na Long Islandu vrlo važan za cijelu zajednicu. Levy je već poslao pismo Charlesu Wangu, vlasniku Islandersa u kome ga poziva na razgovor o detaljima buduće saradnje.

Zakup dvorane u Nassau istiće do 2015. što znači da je to najraniji termin kad bi se Islandersi mogli prebaciti negdje drugde. Kontroverzni Wang uprkos lošim rezultatima koji traju godinama i dalje vjeruje u osvajanje Stanley Cupa i želi svim slilama da franšiza ostane na Long Islandu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije