Gostujuće pobjede Penguinsa i Canadiensa
Foto: EPA

Pittsburgh Penguinsi poveli sa 3:0 u seriji

Gostujuće pobjede Penguinsa i Canadiensa

U okviru prve runde play-offa NHL lige do gostujućih pobjeda su stigli Pittsburg Penguinsi i Montreal Canadiensi.

Penguinsi su nakon produžetaka savladali Columbus Blue Jacketse rezultatom 5:4. Poveli su hokejaši Columbusa nakon svega 11 sekundi utakmice, da bi gosti stigli do poravnanja u četvrtoj minuti.

Blue Jacketsi ubrzo zatim postižu dva gola u šestoj i sedmoj minuti tako da prva trećina završava rezultatom 3:1 za domaćine. Ipak u drugom periodu Penguinsi sa dva gola Rusta stižu do poravnanja, a sredinom treće trećine pogotkom Guentzela i do vodstva.  Pet minuta do kraja susreta Blue Jacketsi ipak stižu do četvrtog gola, pa je rezultat regularnog dijela utakmice bio 4:4. 

U produžetku jedini pogodak postiže ponovo Guentzel i donosi veliku pobjedu Penguinsima koji su povećali vodstvo u seriji na 3:0 i sada se nalaze nadomak plasmana u sljedeći krug play-offa.

Canadiensi su u gostima stigli do važne pobjede nad New York Rangersima rezultatom 3:1, kojom su došli do vodstva u seriji od 2:1 u pobjedama.

Prvi pogodak viđen je tek pred kraj druge trećine, a njega je za ekipu Canadiensa postigao Lehkonen. U drugom periodu Canadiensi nastavljaju u istom ritmu, te golovima Webera i Radulova stižu do velikih 3:0. Jedini pogodak za domaćine djelo je Skjeija tri minute prije kraja susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi