Hokejaški Zmajevi za dva dana počinju nastup na Svjetskom prvenstvu
Foto: Facebook - OKBiH

U Južnoj Africi

Hokejaški Zmajevi za dva dana počinju nastup na Svjetskom prvenstvu

E. Ganibegović

Reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Hokeju na ledu očekuju novi izazovi.

"Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će od 13. do 18. marta nastupati na Svjetskom prvenstvu treće grupe IIHF-a u Južnoafričkoj Republici.

Naša reprezentacija će pokušati napraviti prolaz u bolju grupu, a snage će odmjeriti sa reprezentacijama Južne Afrike i Tajlanda.

Odigrat će 4 utakmice, po dvije sa svakom reprezentacijiom, a pobjednik grupe će se plasirati u viši rang takmičenja", stoji na Facebook stranici Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine.

🔊HOKEJAŠKA REPREZENTACIJA BOSNE I HERCEGOVINE|SVJETSKO PRVENSTVO 🇧🇦 🏒Hokejaška reprezentacija Bosne i Hercegovine će od...

Posted by Olimpijski komitet Bosne i Hercegovine on Friday, March 11, 2022

Naša hokejaška reprezentacija posljednje nastupe imala je 2019. godine u prvom stupnju kvalifikacija za Olimpijske igre i doživjeli smo visoke poraze od Luksemburga (10:1), UAE (6:3) i Kirgistana (15:3).

Top Komentari

Koba84
Zar imamo i ovo
5 0
axel42
Mogu zamisliti ovdje brukanja!
4 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi