Bivši osvajač Lige prvaka iznenadio sportski svijet: "Ispunio sam dječački san..."
FOTO: ITV/Mirror

Potpisao prvi ugovor

Bivši osvajač Lige prvaka iznenadio sportski svijet: "Ispunio sam dječački san..."

H. Zilić

Poznati fudbaleri i legende ovog sporta po završetku karijera se odluče na zanimljive poteze, a jedan takav je napravio i čovjek koji je obilježio eru londonskog Chelseaja.

Poznati češki golman Petr Cech (40) ima novi izazov u životu.

Naime, Cech se odlučio za karijeru u hokeju na ledu ikao ima 40 godina, ispunio je ljubav iz djetinjstva.

Poznato je da je Cech veliki zaljubljenik u hokej i od malih nogu je bio navijač reprezentacije Češke koja je među najboljim na svijetu.

Nije krio da jednog dana želi da se oproba u hokeju a ta želja mu se isupnila.

Cech se pridružio Chelmsford Chieftainsima klubu koji se takmiči u engleskoj NHIL ligi i tako potpisao prvi hokejaški ugovor. Prije toga je trenirao sa nekoliko amaterskih ekipa i NHL ekipa.

Oglasi

"Hokej je veoma skupo sport. Kao porodica nismo mogli da priuštimo da kupimo svu opremu tako da tata me odveo na fudbal. Na kraju je fudbal pobijedio", rekao je Cech i dodao:

"Ipak, sanjao sam da jednog dana budem na ledu sa saigračima i ta želja mi se ispunila. Ispunio sam dječački san, presretan sam."

Cech će za engleski tim nastupati do kraja sezone, a nakon toga ćemo vidjeti koja će naredna odluka biti.

Nema sumnje da je svojim dolaskom digao popularnost hokeja u Engleskoj i samom Chelmsfordu.

Kao golman Chelsea i Arsenala osvojio je ukupno 15 trofeja, od čega su četiri titule prvaka Engleske sa Plavcima sa Stamford Birdega. Sa Chleseajem je 2012. godine osvojio i Ligu prvaka.

Tri puta je proglašen za najboljeg gomana Evrope, a četiri puta za najboljeg golmana engleskog Premiershipa.

Fudbalsku karijeru počeo je 1999. godine u Bišanyu, nakon toga je nosio dres Sparte Prag, Rennesa, Chelseaja i Arsenala.

Jedan je od rekordera češkog fudaba, a za reprezentaciju svoje države skupio je 124 nastupa. Fudbalsku karjeru okončao je 2019. godine

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi