Novi klub, ali i novi sport: Petr Cech potpisao, debituje već u nedjelju!

Novi izazov za legendarnog golmana

Novi klub, ali i novi sport: Petr Cech potpisao, debituje već u nedjelju!

Legendarni Petr Cech je po okončanju prošle sezone završio i svoju bogatu fudbalsku karijeru.

Međutim, nekada sjajni golman Chelseaja i Arsenala će ponovo na gol, ovaj put hokejaški.

Naime, Petr Cech je potpisao ugovor do kraja sezone sa hokejaškim klubom Guildford Phoenix. Njegov potpis nije došao iznenada pošto je on trenirao sa sa drugim timom (Guildford Flames) već neko vrijeme, te se na taj način spremao za zvanični početak svoje hokejaške karijere - koliko će ona trajati, vidjet ćemo.

Riječ je klubu iz okruga Surrey (Engleska), a Chech će, naravno, biti golman.

"Nadam se da ću pomoći ovom mladom timu u ciljevima koje su postavili za ovu sezonu i pokušat ću pobijediti u što više utakmica u kojima dobijem šansu za igru... Nakon 20 godina profesionalnog fudbala ovo će biti sjajno iskustvo. Ovo je igra koju sam kao dijete uvijek volio gledati", izjavio je Cech.

"Potpisivanje ugovora sa Petrom je ogromna stvar za Phoenix. On je sjajan momak koji naporno trenira, jedva čekam da debituje", izjavio je trener Phoenixa Andy Hemmings.

Inače, Cech od okončanja igračke karijere obnaša funkciju savjetnika u Chelseaju.

Guildford Phoenix u nedjelju igra utakmicu protiv Swindon Wildcatsa i vrlo je moguće da će Cech već tada dobiti šansu za debi.

Top Komentari

Ninoox
Dobro dosao u najbolji sport na svijetu!
0 3
dragonBH
mozda je sljedece da bude golman u vaterpolu.. ko zna
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi