Bh. hokejaši u golijadi poraženi od Tajlanda

Viđeno je 12 golova

Bh. hokejaši u golijadi poraženi od Tajlanda

H. Zilić

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u hokeju na ledu odigrala je drugi susret na SP divizije IIIB koje se igra u Južnoj Africi.

Zmajevi su večeras poraženi od Tajlanda rezultatom 4:8.

Loše otvaramo meč i nakon prve trećine Tajland je imao vodstvo 0:2 golovima Isakssona i Suwachirata.

Kao i protiv Južne Afrike i večeras naši momoci motore pale u drugoj trećini koju smo odigrali vrlo dobro i zabili dva gol preko Gakovića i Mrkve, ali i Tajland je imamo raspoloženog Kitayamau koji je postigao dva gola, tako da je rezultat nakon druge trećine glasio 2:4 za Tajland.

U posljednjem periodu Kitayama je nastavio sa sjajnom partijom i na samom startu treće trećine pogodio za 2:5. Uzvraćamo brzo prkeo Alića koji pogađa za 3:5 na asistenciju Čordalije. U tim trenucima smo iskoristili igrača više na ledu, ali Tajland preko Forstnera i večeras nezaustavljivog Kitayame za dvije minute odlazi na 3:7.

Sredinom treće trećine Omer postiže četvrti gol za našu selekciju i rezultat 4:7, ali četiri minute kasnije Suwachirat pogađa za konačnih 4:8.

Do kraja prvenstva naša reprezentacija će odigrati još po jedan meča sa Južnom Afrikom i Tajlandom, jer je selekcija Hong Konga ranije odustala od takmičenja.

Pobjednik grupe izborit će pasman u dviziju IIIA.

Top Komentari

Mowzilla
Koja je to patetika da te dobiju drzave koji snijega u zivotu nisu cestito vidjeli...
3 0
PantePita
Ki..t.ayama xaxxaxaxa
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi