Da su Evropljani izgubili dio ljudskosti pokazuje i primjer mladog ruskog hokejaša

Sve se promijenilo

Da su Evropljani izgubili dio ljudskosti pokazuje i primjer mladog ruskog hokejaša

A. Čaušević

Napada Rusije na Ukrajinu nije samo uticao na geopolitičku već i na sportsku situaciju u Evropi.

Rusi su prije nekoliko dana ostali šokirani nakon što im je iz Finske stigao odgovor da više ne žele da operišu ruske hokejaše.

Mladi ruski hokejaš je trebao biti operisan u Finskoj, ali mu je operacija odbijena što je potvrdio i direktor Salavat Yulaeva.

"Već godinama smo radili sa Fincima i možda smo obraćali previše pažnje na to", kazao je Rinat Bashirov.

"Mogu vam reći da smo planirali operaciju mladog igača iz juniorskog tima, ali su nas nazvali i rekli da se više ruski građani ne mogu operisati."

"To ne sluti na dobro. Ne mogu reći to za sve Fince, ali ovo je politička odluka", dodao je on.

Za Salavat su igrala četiri finska hokejaša, ali su Juha Metsola, Teemu Hartikainen, Markus Granlund i Sakari Manninen napustili klub kada je počela ruska agresija na Ukrajinu.

"Može ih se lako tužiti. Jasno je da sud neće biti na našoj strani, ali ovo je rasizam. U Americi je to najopasnija stvar, ali na nama se primjenjuje u svakoj zemlji", poručio je bivši ruski hokejaš, Maxim Sushinsky.

"Zašto se Finci uopšte ponašajo tako podlo? Što je pas manji on više laje. Pogledajte ko laje. Estonija, Latvija, Poljska i Finska. Ko god bude plaćen, on laje..."

"Ovo nije ni sport ni politika već ljudskost. Ne možete odbiti tretman bolesnoj osobi", poručio je Sushinsky.

Top Komentari

King_Kenny
...svaka cast Fincima,tako i treba...oni u Ukrajini vrse genocid,a Finci bi trebalo da im lijece narod koji taj genocid podrzava...neka ih Putler operise.
9 2
Benz
To su sve vase komsije.. znaju najbolje kakvi ste , zato i "laju" ..
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije