Edmonton Oilers na korak do finala Stanleya Cupa
FOTO: NHL/Twitter

NHL, finale zapadne konferencije

Edmonton Oilers na korak do finala Stanleya Cupa

Haris Zilić

Hokejaši Edmonton Oilersa na pragu su od velikog finala Stanley Cupa i borbe za najbolju NHL ekipu u tekućoj sezoni. U petoj utakmici finala zapadne konferencije, Edmonton je u gostima savladao Dallas Stars sa 3:1 i stigao do vodstva od 3:2 u finalnoj seriji.

Oilersi su sinoćnji peti meč odigrali fenomenalno, posebno prve dvije trećine.

U prvoj trećini je pao jedan pogodak, a mrežu Dallasa zatresao je Nugent-Hopkins u 14. minuti prvog perioda igre.

U drugom periodu dva gola za Olierse i možemo reći da su tada slomili otpor Starsa. Prvo je Nugent-Hopkins u prvoj minuti druge trećine psotigao svojd rugi gol na utakmici za 2:0, a za 3:0 pogodio je Broberg u petoj minuti druge trećine.

U trećoj trećini vidjeli smo jedan pogodak i to za domaći Dallas, a strjelac je bio Johnston u 14. minuti treće trećine.

Oglasi

Šesti meč finalne serije zapadne konferencije igra se u Edmontonu 3. juna gdje će Oilersi imati priliku da obezbijede veliko finale Stanley Cupa.

U finalu istočne konferencije Florida Panthers vodi 3:2 u seriji protiv New York Rangersa, a peti susret se igra 2. juna.

NHL, finale zapadne konferencije, peta utakmica:

Dallas Stars - Edmonton Oilers 1:3 (0:1 0:2, 1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi