Golijada u Kanadi: Oilersi stigli do poravnanja u finalnoj seriji
(Jason Franson/The Canadian Press via AP)

Dallas vodio, domaćini preokrenuli

Golijada u Kanadi: Oilersi stigli do poravnanja u finalnoj seriji

Haris Zilić

Velika uzbuđenja su u finalnim serijama NHL Stanley Cupa kada su u pitanju konferencije, a sinoć smo i na zapadu stigli do poravnanja u seriji.

U četvrtoj utakmici finala zapadne konferencije, Edmonton Oilersi su u efikasnom meču savladali Dallas Stars sa 5:2 u svom "Rogers Place" domu i stigli do poravnanja u seriji.

Prve trećina ponudila je sjajan hokej, vidjeli smo čak četiri gola, a završeno je rezultatom 2:2.

Poveo je Dallas sa 2:0 golovima Johnstona u prvoj minuti i Lindella u petoj minuti prvog perioda, a to kao da je naljutilo domaćine.

U 13. minuti McLeod smanjuje na 1:2, a za 2:2 pogađa Bouchard u 16. minuti prve trećine.

Naredne dvije trećine bile su u znaku Edmontona koji je odigrao sjajno i sa nova tri gola stigao do konačnog trijumfa.

Oglasi

U drugoj trećini Oilersi postižu dva gola, a strijelci su bili Janmark u 14. i Draisaitl u 15. minuti druge trećine, a konačnih 5:2 postavlja Ekholm golom u 18. minuti treće trećine.

Peti duel Edmontona i Dallasa na rasporedu je 1. juna, a recimo da je i na istoku rezultat u seriji 2:2 između Florida Panthersa i New York Rangersa, a oni će peti duel polufinala igrati 31. maja.

NHL, finale zapadne konferencije, četvrta utakmica:

Edmonton Oilers - Dallas Stars 5:2 (2:2, 2:0, 1:0)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi