Novinar za dlaku izbjegao smrt: Pak koji je išao 150 kilometara na sat mu prošao pored glave

Na kraju je nastradala kamera

Novinar za dlaku izbjegao smrt: Pak koji je išao 150 kilometara na sat mu prošao pored glave

E. Čaušević
Teme:

Američki novinar Pierre McGuire pratio je meč hokejaških timova Tampa Bayja i Columbusa i za centimetar izbjegao ozbiljne povrede glave.

Naime, on je izvještavao s ove utakmice tik uz teren koji je inače ograđen plastičnim pregradama, ali u ovom slučaju ni to nije pomoglo jer ne novinar bio na dijelu koji nije zaštićen, a to je pored klupe timova. Američki mediji prenose da je ovaj novinar mogao i izgubiti život da ga je pak pogodio jer je išao brzinom skoro 150 kilometara na sat.

Jedan od hokejaša je žestoko udario pak koji je krenuo prema tribini gdje je bio ovaj novinar i prošao mu je samo nekoliko centimetara od glave. Pak je na kraju uspio razbiti kameru, a koliko brzo je išao pokazuje činjenica da je novinar reagovao tek kada je čuo udarac u kameru.

Pregrade u NHL-u postavljene su 2002. godine kada je na utamici u Columbusu poginula 14-godišnja djevojčica jer ju je pak udario u glavu. Novinar je bio šokiran nakon ovog događaja, te je odmah tražio da pogleda snimak.

"Naravno da sam u šoku, ali sve je to dio mog posla", rekao je ovaj novinar.

Top Komentari

Haroni
Jeftinije bi bilo zašit mu glavu nego nabavit novu kameru
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi