Ottawa i St. Louis ispali

NHL

Ottawa i St. Louis ispali

M. Maksimović

Ottawa i St.Louis nisu uspjeli zaustaviti Montreal i Minesotu u prvom krugu play offa. Ekipa koja je primila najmanje golova u regularnom dijelu je pokazala svoje zube protiv Senatorsa u utakmici broj šest. 

Odlični Carey Price je bio nasavladiv, upisao je 43 odbrane, mreža Canadiansa je ostala netaknuta. Posao u napadu su obavili Brendan Gallagher i Max Pacioretty najbolji napadač Canadiansa koji je imao problema sa povredom. Gallagher je sjajno snašao pred golom Ottawe za 1:0, Senatorsi su stvorili nevjerovatan pritisak pred golom Pricea, ali iz svega na kraju se rodio drugi Montreala na praznu mrežu koji postiže Pacioretty.

Montreal će u polufinalu igrati protiv pobjednika serije Detrot - Tampa. 

U šestom dvoboju Minesote i Montreala nije bilo takvih uzbuđenja. Zach Parise i Justin Fontaine postižu sjajne golove za vodstvo Minesote 2:0. Kada je St.Louis zaprijetio (T.J. Oshie), Parise je ponovo vratio na +2. Konačnih 4:1 postavlja Nino Niederreiter. Dubnyk je imao 31 odbranu.

Minesota će u polufinalu igra protiv Chicago Blackhawksa. 

Rezultati:

Istok:
Ottawa - Montreal 0:2 (2:4) 

Zapad:
Minesota - St.Louis 4:1 (4:2)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.