Pittsburgh i Ottawa otvorili serije pobjedama

Četvrtfinale NHL lige

Pittsburgh i Ottawa otvorili serije pobjedama

D. Rakanović

Pittsburgh Penguinsi savladali su Washington Capitalse na gostovanju sa 3:2 u prvoj utakmici četvrtfinala NHL lige. 

Gosti prvi dolaze do pogotka u prvoj minuti druge trećine a strijelac je bio Crosby. Isti hokejaš povećava prednost Penguinsa samo minut nakon toga. Do kraja druge trećine Washington smanjuje prednost preko Oveckina koji je postigao pogodak u 19. minuti. Washington je stigao i do poravnanja pogotkom Kuznetsova u devetoj minuti posljednje trećine. Pobjednički gol za Pittsburg postigao je Bonino u 13. minutu posljednjeg perioda. 

Hokejaši Ottawe Senatorsa porazili su New York Rangerse sa 2:1 na domaćem terenu u prvoj utakmici serije. 

U sjajnoj utakmici Senatorsi su slavili nakon preokreta. Rangersi su poveli pogotkom McDonagha u osmoj minuti druge trećine, da bi Senarosi izjednačili preko Dzingela u 19. minuti drugog perioda. Ottawa dolazi do potpunog preokreta pogotkom Karlssona u 16. minuti posljednjeg perioda, što će se kasnije ispostaviti i konačnim rezultatom utakmice. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi