Bruinsi nakon rovovske borbe savladali Senatorse
Foto: EPA

Boston Bruinsi smanjili u seriji protiv Ottawa Senatorsa

Bruinsi nakon rovovske borbe savladali Senatorse

Boston Bruinsi su nakon triedeset minuta igre u produžecima uspjeli savladati Ottawa Senatorse rezultatom 3:2.

Ovom gostujućom pobjedom Bruinsi su uspjeli izbjeći eliminaciju iz play-offa, te ujedno smanjiti prednost Senatorsa u seriji. Trenutni rezultat u seriji je 3:2 za ekipu iz Ottawe koja je bolje otvorila i ovaj susret. Senatorsi su poveli u 12. minuti prve trećine golom Stonea, da bi nakon samo pola minute igre u drugoj dionici Pageau pogodio za vodstvo od 2:0.

Do kraja drugog perioda, Bruinsi ipak stižu do izjednačenja, golovima Pastrnaka i Kuralyja. 

U trećoj trećini nije bilo golova pa se otišlo u produžetke. U produžetcima je viđena jedna sporna situacija, igrač Bruinsa, Acciari, je uspio ugurati pak u gol Senatorsa, međutim nakon pet minuta razmatranja sudije poništavaju pogodak zbog ometanja golmana od strane Kuralyja.

Bruinsi će ipak u drugom produžetku stići do pobjedničkog gola, a postići će ga upravo Kuraly za veliko slavlje gostiju.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti