Senatorsi savladali Rangerse i prošli u finale Istoka
Foto: EPA

Ottawa slavila sa 4:2 u New Yorku

Senatorsi savladali Rangerse i prošli u finale Istoka

Ottawa Senatorsi su se sasvim zasluženo plasirali u finale Istočne konferencije nakon što su u Madison Square Gardenu savladali New York Rangerse u šestoj utakmici za konačanih 4-2 u seriji.

Senatorsi su na gostovanju slavili sa 4:2, u utakmici u kojoj su od samog početka držali stvari u svojim rukama.

Već u prvoj trećini Senatorsi su imali vodstvo od 2:0 nakon pogodaka Hoffmana i Stonea.

U drugom periodu Rangersi se pokušavaju vratiti, a na 2:1 smanjuje Zibanejad u 14. minuti druge trećine, međutim već u 16. minuti istog perioda Karlsson pogađa i vraća dva gola razlike u korist Senatorsa.

I u trećoj trećini sličan scenario, prvi pogađaju Rangersi, i to Kreider u prvoj minuti zadnje dionice, ali Pageau pogađa nebranjenu mrežu domaćina u zadnjim sekundama utakmice i tako potvrđuje trijumf Ottawa Senatorsa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi